Monthly Archives

helmikuu 2018

KÄYTTÄJÄTESTAUKSET

By | Guider Game

Käyttäjätestaukset käynnistyivät Guider Game -hankkeessa jo viime vuoden syksyllä, kun pelin demon ensimmäinen versio valmistui. Alustavia testauksia tehtiin hankkeen henkilökunnan voimin kolmessa Turun alueen maahanmuuttajakoulutuksia järjestävässä oppilaitoksessa. Testausten pohjalta yhteistyökumppanimme the Firman koodarit tekivät demoon pieniä muokkauksia, jonka jälkeen ammattikorkeakoulun opiskelijoista muodostuva ryhmä aloitti tammikuussa omat käyttäjätestauksensa oppilaitoksissa.

Ammattikorkeakoulun testausryhmään kuuluu 4 opiskelijaa; Jukka Koponen, Christian Boman, Eveliina Korjus, Tanja Maljanen, joiden projektipäällikkönä on toiminut Katariina Tiura, viimeisen vuoden tieto- ja viestintätekniikan opiskelija.

Katariina on tehnyt käyttäjätestauksia aiemminkin, mutta tällöin testaajat ovat olleet suomalaisia. Kysyimmekin Katariinalta, millaista on ollut testauttaa Guider Game -peliä maahanmuuttajien parissa.

“Testaaminen on haastavampaa sillä kysymykset on aseteltava eri tavalla, jotta suomea vähemmänkin taitamattomalta testipelaajalta saadaan tärkeää tietoa ja mielipiteitä. Kysymysten muotoilu ja elekieli nousevat tärkeään asemaan. Meidän testauksen järjestäjien täytyy myös huomata kysyä tarkentavia kysymyksiä. Joskus puutteellinen kielitaito saattaa aiheuttaa väärinymmärryksiä, joten asian kysyminen uudestaan eri tavalla saattaa vaikuttaa merkittävästi testipelaajan lopulliseen vastaukseen.”

Entä mitä testaajat ovat pitäneet pelistä?

“Kaikki ovat lähtökohtaisesti pitäneet pelistä. Tottakai jotain kritiikkiäkin on tullut yksittäisistä osioista mutta pelin kokonaisideaa testipelaajat ovat pitäneet hyvänä. Jotkut ovat kyselleet, mistä pelin voisi ladata, mikä on tietenkin hyvä merkki pelin käytettävyyden kannalta.”

Käyttäjätestaukset jatkuvat yhteistyöoppilaitoksissa kevään 2018 ajan, joten pelin suunnittelu- ja koodaustiimit saavat kaiken aikaa ajantasaista tietoa kehittämiskohteista.

Katariina Tiura (vas) ja Eveliina Korjus tekemässä käyttäjätestauksia Turun ammatti-instituutin aikuiskoulutuksessa.

INNOVAATIOPÄIVÄ

By | Guider Game | No Comments

Guider Game -hankkeen yhteistyökumppanin the Firman tiloissa ICT-talossa järjestettiin 22.1. Innovaatiopäivä, joka kokosi yhteen pelisuunnittelusta kiinnostuneita opiskelijoita. Päivän tavoitteena oli ideoida Guider Game -peliin lisää minipelejä ja pelillisyyttä tukevia elementtejä, joita hankkeessa voitaisiin hyödyntää ja jopa toteuttaa tulevaisuudessa.

Paikalle saapui tusinan verran osanottajia, joiden joukossa oli myös kansainvälisiä opiskelijoita. Tapahtuma alkoi hankkeen ja Guider Game pelin esittelyllä, jonka jälkeen opiskelijat jakautuivat neljään ryhmään ideoimaan uusia minipelejä. Tunnelma oli rento ja energinen, ja opiskelijat työskentelivät intensiivisesti koko tapahtuman ajan.

Päivän lopuksi ryhmät esittelivät peli-ideansa, joita jokainen ryhmä oli kehitellyt useammankin. Kaikki ryhmät olivat sisäistäneet Guider Gamen perimmäisen idean kotoutumisen tukemisesta ja onnistuivat tuottamaan varteenotettavia minipeli-ideoita. Näiden joukossa oli muun muassa peli, jossa arvuuteltiin suomalaisten tunnetiloja ja käyttäytymistä humorististen kuvien kautta. Pelin avulla maahanmuuttaja saisi tietoa suomalaisten kommunikaatiotavoista, jotka poikkeavat välillä varsin merkittävästikin lähtömaan tavoista.

Muita ryhmien peli-ideoita olivat muun muassa Kuinka hankkia ajokortti -peli, Kuinka käyttää Turun joukkoliikennettä -peli sekä Kuinka asioida pankissa -peli. Eräs ryhmä oli myös ideoinut peliä, jossa pitää valita sopivat vaatteet Suomen vaihtelevien sääolojen mukaan.

Guider Game hanke kiittää osallistujia ja the Firman väkeä tapahtuman järjestämisestä!

Ryhmä 1 kehitteli minipeliä, jossa arvuutellaan suomalaisten käyttäytymistä ja tunnetiloja.