INTEGRATION 2018

By 27/09/2018Guider Game

Projektipäällikko Maria Haapasalo ja kuvittaja Tuuli Hypén odottavat innokkaina tapahtuman puheenvuoroja.

 

Viime viikolla järjestettiin kotoutumisen suurtapahtuma Integration 2018 Helsingin kulttuuritalolla. Guider Game -hanke oli edustettuna kumpanakin tapahtumapäivänä: tiistai-iltana olimme mukana Vuoden kotoutumisteko -tunnustuksen palkintojenjaossa ja keskiviikkona pidimme 10 minuutin pitchauksen. Tapahtuma oli kaikin puolin kiinnostava ja monipuolinen, ja Guider Game sai paljon positiivista huomiota.

Päivä Integration 2018 messuilla meni nopeasti erilaisia puheenvuoroja kuunnellen. Erityisen koskettavan esityksen pitivät SPR:n nuoret yksin Suomeen tulleet Vaikuttajatiimiläiset, jotka kertoivat muun muassa osallisuuden kokemuksen tärkeydestä suomalaiseen yhteiskuntaan kotoutumisessa. Katso esityksen taltiointi alta.

Vaikuttaja tiimin jäsen Noorulhaq on puhumassa integration suur tapahtumassa kulttuuri talossa. “It is not a mistake to be different” Noorulhaq #integration_2018 #vaikuttajatiimi #spryksintulleet

Julkaissut Vaikuttajatiimi SPR Yksin tulleet Keskiviikko 19. syyskuu 2018

 

Vuoden kotoutumisteko -tunnustus jaettiin Integration 2018 -tapahtuman iltajuhlassa. Guider Game -hanke oli valittu kolmen kärkiehdokkaan joukkoon tunnustuksen saajaksi. Muut ehdokkaat olivat kototutumiskoulutuksia järjestävän Arffmanin Verkkokoto sekä Startup Refugeesin työllistymissovellus Match made in Startup Refugees. Tunnustuksen jakoi Suomen Pakolaisapu, joka on Suomen suurin erityisesti pakolaisten asiaa ajava organisaatio. Tunnustuksen voitti lopulta Startup Refugeesin Match made in Startup refugees -sovellus. Valinta oli perusteltu, sillä sovellus on jo laajassa käytössä ja se on hyödyttänyt monia pakolaisia ja turvapaikanhakijoita luomalla heille opiskelu-, työllistymis- ja yrittäjyysmahdollisuuksia. Guider Game -tiimi on erittäin iloinen kärkikolmikkoon pääsystä ja onnittelee voittajaa! 

Match made in Startup Refugees -tiimi juhlii Vuoden innovatiivinen kotoutumisteko -tunnustuksen saamista.

Guider Game pääsi uudestaan estradille seuraavana päivänä, kun Integration 2018 -tapahtuman Koulutus-osiossa pidettiin 10 minuutin pitchaus-puheenvuoroja maahanmuuttajakoulutusten innovaatioista. Pitchauksessa kerroimme Guider Gamen sisällöistä ja pelillistämisestä, sekä pelasimme pelin viimeisintä työversiota. Esitys kirvoitti kysymyksiä muun muassa kieliversioista, sovellusversioista sekä pelillistämisen mahdollisuuksista. Oli ilo huomata, että peli herätti kiinnostusta ja sitä odotettiin jo ladattavaksi.