UUSI PELKISTETTY SUOMI-VERSIO: GUIDER GAME FINLAND

By 08/12/2019Guider Game

Kolmivuotinen Guider Game -hanke on tulossa päätökseen, mutta aikaa on jäänyt vielä hieman pelin esittelyyn ja kehittelyyn.

Peluutimme Guider Gamea sen kehittelyvaiheessa myös syntyperäisillä suomalaisnuorilla. Usein reaktio oli positiivinen ja yllättynyt:
“Miksei meille ole koulussa opetettu näitä asioita?” Niinpä, hyvä kysymys! Tästä palautteesta saimme idean muokata maahanmuuttajille suunnatusta Guider Game -pelistä myös yleisemmin suomalaisille yläaste- ja lukioikäisille nuorille sopivan version. Pienillä pelkistyksillä ja asiapainotusten muutoksilla homma onnistui helposti ja nopeasti. Monet Guider Game -minipelit sopivat kiinnostavan sisältönsä puolesta pelattavaksi kaikille aivan sellaisenaan. Suomen kansalaisuus ei suinkaan takaa sitä, että erotamme sudenmarjan ja kielonmarjan toisistaan tai tiedämme miten työelämän lait toimivat tai miten roskat kierrätetään oikeaoppisesti.

Siispä Google Play ja App Store -kaupoista saa nyt myös ladata ilmaiseksi pelin nimeltä Guider Game Finland. Tätä peliä suosittelemme lämpimästi pelattavaksi esimerkiksi kouluissa opon tunnilla (työnhaku, cv-peli) tai vaikka yhteiskuntatiedon tunneilla (Suomen lakia opettava peli). Peliä voi pelata sekä suomeksi että englanniksi, joten se sopii myös englannin tunnilla pelattavaksi.